Alternativhälsa

Jenny Almlöf botaniserar i djungeln av alternativterapeuter.
Yrsel, värk och trötthet är bara några av alla diffusa symtom som den traditionella sjukvården inte kan hantera. Många söker sig till den alternativa vården. 

Här får du en liten inblick i något av det som finns på den alternativa marknaden.

Ögondiagnostik och blodanalys hos Örtterapeuten Karin Sjögren

Ögonen är själens spegel och kan tala om vad du är för människotyp. Din personlighet och din kroppstyp går att avläsa i din iris. Det säger Karin Sjögren.

I det levande blodet flyter röda blodkroppar omkring och de vita rensar bort skräp. Det torkade blodet ser ut som torkad jord. Obalanser och brister ska spåras och mycket om det allmäna hälsotillståndet går att se genom en analys av blodet, säger Karin Sjögren.

Zonterapi hos Annelie Engwall på Hälsotrycket 

Zonterapi är en flertusenårig behandlingsform som kom till Sverige på 70-talet. Fötterna är en spegling av hela kroppen, säger zonterapeuten Annelie Engwall. 

Kraniosakral behandling hos Per Eklöf i Jönköping

Nu ska Jenny få reda på hur hon har det med sitt kraniosakrala flöde. För det talar om ifall det finns blockeringar i kroppen. Det säger Per Eklöf som är kraniosakralterapeut.

|

Hos helhetsterapeuten Robin Bomsjö

Minnen från det förflutna blir knutar i kroppen. Smärtor har oftast sin psykologiska orsak, det säger Robin Bomsjö på Solljusets healingcenter i Värnamo. Följ med på en resa genom kroppen till själen.

Monicha Norén är både homeopat och mental tränare

Hon har hjälpt Let’s Dance domaren Tony Irwing att gå ner i vikt. Nu ska hon lära Jenny något som kallas ankring; att sätta in en fantastisk känsla i kroppen som går att ta fram när helst extra självförtroende behövs.

Monicha berättar mer om sitt arbete med Tony Irwing

|