Rivning pågår i Stockaryd. Foto: Stefan Gustafsson.

Nya Konditoriet - ett minne blott

2008-05-22: Stefan Gustafsson från Stockaryd berättade för Hasse i Pettsson & Co om den gamla konditoribyggnaden mitt i centrala Stockaryd som byggdes i början av 1900-talet och som har varit ett segslitet irritaionsämne under många år. Det som en gång var ”Nya konditoriet”, en mötesplats med Sveriges godaste semlor och biskvier så stora så att man köpte hem en enda för att dela på till fikat har under senare år blivit ett anskrämligt ruckel mitt i byn.

Nu har kommunen köpt fastigheten och idag rivs den för att lämna plats åt parkering för den livaktiga livsmedelsaffären och även någon skön grön yta runt omkring. Idag är det en milstolpe i Stockaryds utveckling, sorgligt förstås för många som minns många härliga minnen från konditoritiden, positivt för de flesta att det äntligen blir uppsnyggat och fungerande logistik runt affären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista