Jönköpings kommun viker sig och låter nu miljöbilsägare som tecknat avtal innan årskiftet parkera enligt de gamla regler som gällt för P-skivan.

Jönköpings kommun viker sig för P-skiveägare

Torsdag 29 januari 2009
Jönköpings kommun viker sig nu för miljöbilsägare som skaffat P-skiva innan årsskiftet. Detta efter att frågan om förändrade parkeringsbestämmelser tagits upp i vårt program Radiojouren.

Det innebär att miljöbilsägare får parkera maximalt två timmar istället för en timma som de nya bestämmelserna för P-skiva säger. Förutsättningen är att avtalet med kommunen upprättatats innan årsskiftet då de gamla reglerna gällde.

- Vår stadsjurist har tittat närmare på frågan och vi har kommit fram till att miljöbilsägare som fått sina P-skivor innan årsskiftet har ingått ett avtal med rätt att parkera enligt de gamla reglerna, säger Reimer Ekstedt, arbetsledare inom P-verksamheten i Jönköpings kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".