Kärleksfullt skojar storebror Tommy med Kenneth Engvall som köpt sig en platt-tv när hann vann högvinsten på bingolott. Foto: Karin Malmsten/SR

Kenneth vann högvinsten

En halvmiljon blev högvinsten i Bingolotto. Och det ger ett helt annat liv för förståndshandikappade Kenneth Engvall i Värnamo.
- Nu räcker pengarna till snus varje dag i veckan. Och jag har råd att åka färdtjänst på båda hållen när jag ska till kompisarna i andra änden av stan. Innan har jag gått på ena hållet och bara tagit färdtjänst hem framåt sena kvällen. Bara för att spara.

Till vardags jobbar 52-årige Kenneth Engvall i ett skogshuggarlag i Värnamo. Där sågar och klyver han ved. Han stortrivs med jobbet. Han har egen lägenhet, en satellitlägenhet till gruppboendet, där han får hjälp med medicinerna och annat som behövs.

Ibland är det nog tur man inte vet allt vad som sker bakom kulisserna i TV. Men nu kan vi avslöja den stora dramatiken som aldrig syntes i Bingolotto i TV i söndags.

Storebror Tommy var med när förståndshandikappade 52-årige Kenneth Engvall vann högvinsten i Bingolotto. Igår kväll kom en lycklig bingolottovinnare hem till gruppbostaden i Värnamo. Vår reporter Karin Malmsten tog emot när de anlände till Värnamo igår kväll.

(Glädjetåg, sjöng Uno Svenningsson, önskad av hans kusin Kenneth Engvall som vann en halvmiljon på bingolotto i söndags. )

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".