1 av 2
Per Ökvists pumpasoppa till Halloween och Allhelgonahelgen.
2 av 2
Pumpan skalas till soppan.

Pumpasoppa

400 gram pumpa, tärnad
1 st schalottenlök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
3 kvist(ar) färsk timjan
1 st chilipeppar
2 dl kycklingbuljong
2 msk vitt vin
3 dl vispgrädde
Ingefära, färsk eller torkad efter smak
Salt och peppar

Tillagning
Skär pumpan, schalotten- och vitlök i småbitar och koka dem mjuka i buljongen. Tillsätt vitt vin, grädde, kryddor och låt allt koka upp. Mixa och sila soppan för att få den helt fri från pumpatrådar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".