Måndag den 15 januari

Morgonens största utmaning presenterades nog för Lola Svedenbäck, som på några få radiominuter skulle försöka förklara vad den indiska läran Ayur Veda går ut på. Hon gjorde ett strålande jobb, trots en bitvis skeptisk programledare!

Glimtar från nyöppnade Kulturens Hus fick vi, bland annat nöjda besökare på det storslagna biblioteket. Och på tal om böcker så tipsade Lisa Wede om Katarina Kieris romandebut: Vem vågar sommaren.

Lisa talade varmt om Kireris precisa, exakta språk som i sin avskalade enkelhet säkert tar mycket lång tid att formulera. (Inte som dessa hastigt hopsnickrade rader precis!). Lisa lovade dessutom en läsupplelvelse som särskilt alla med rötterna i Norrbotten kan identifiera sig med.

Lisa Wede visade sig dessutom vara en klippa på att kasta pil. Älvsbyn var den kommun hon siktade på och hon lyckades i sin ambition.

Lisa Wede minns Älvsbyn som orten hon passerade på tågresor söderut i sin ungdom. Då drömde hon om att stiga av och utforska men det blev aldrig av, eftersom destinationen låg på annat håll.

Den här veckan har Lisa och alla andra chansen att veta mer om Älvsbyn - eftersom det är kommunen i morgonfokus! Nu ska vi först utse en morgonambassdör; någon som kan få Norrbottens pärla att gnistra och glimma så att hela Norrbotten känner det! Har du förslag...hör av dig snabbt som ögat på vår insändartelefon eller via mail!

Vi hörs imorgon, då jag väldigt mycket ser fram emot att träffa Leo - min minsta talande gäst någonsin. Han är en undulat med ett ordförråd på 250 ord. Snabb är han också enligt matte Anna. Hinner han lära sig säga ”God morgon Norrbotten” under en morgon i P4? Svar i morgonbitti! Tills dess: må väl....Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".