Torsdag den 18 januari

En morgon med vårfläkt i form av presentation av vårens program på Norrbottens museum. Dessutom två lulebor som valt att dra utanför landets gränser, Anita Lindberg som numera bor i Spanien och Klara Lauri som är på resa i Argentina. Och tillslut fick vi napp på bilder på kommunhuset i Älvsbyn inför betygssättningen i morgon.

Blommor och blad i Linnés anda och grejer som ska locka barn och unga, det är en del av det Norrbottens museum satsar på i vår. Utställnings- och programansvarige Börje Ekström besökte studion och berättade om textilkonst, hockeyspel och fantasiblommor.

Torsdagmorgon betyder utlandssamtal och idag var det Anita Lindberg, bördig från Luleå som svarade på andra sidan linan i Spanien. Hon och hennes man har i fem år bott i Almunecar i södra Spanien och har aldrig längtat hem.

På ännu sydligare breddgrader finns Radio Norrbottens egna sydamerika korrespondent Klara Lauri från Luleå. Den här gången rapporterade hon från en veranda i Che Guevaras hemby Alta Gracia i norra Argentina.

I morgon, fredag, är det dags! Då sätter vi det som kommit fram om Älvsbyn under luppen och kommer med ett slutgiltigt betyg. Missa inte det!