Fredag den 19 januari

Den här morgonen vaknade jag före väckarklockan (och den ringer tidigt). Av tandvärk. Efter en sån start på dagen kan det bara bli bättre!

Helene Sjöholm var morgonens hemliga tävlingsperson. Beskrevs av våra tävlingsassistenter som en ”vacker kvinna med gudomlig röst”. Sara Lundberg från Boden var en av de som visste, bland annat tack vare att hon två gånger sett filmen Såsom i Himlen med Helene Sjöholm i en av rollerna.

I filmen sjunger Helene i en kör och det gör hon även på riktigt - nu på lördag i Luleå. Då är hon nämligen solist, då Luleå Kammarkör har sin invigningskosert på Kulturens Hus.

Körledaren Monica Wasberg gästade morgonstudion tillsammans med Inger Benckert, ordförande och sångare i kören sen 30 år tillbaks. Nu på lördag presenterar kören bland annat uruppförandet av ett specialskrivet verk av Monica Dominique.

Monica var med på telefon från Huddinge och berättade om mötet mellan den lilla människan och den stora naturen i norr, som hon vill lyfta fram i musiken.

Dessutom var det uppenbart hur hon såg fram emot att på lördag gästa länet. Hon sitter på helspänn i publiken då kören ska framföra hennes verk, som är en tonsatt dikt av Erik Lindgren; Snöflöjt.

Ja sen måste jag ju även på dessa rader nämna Älvsbyn - kommunen som varit i morgonfokus under veckan. Vilket engagemang från Älvsby-borna som lyssnar på P4!

Ni vann våra hjärtan och gjorde resten alla norrbottningar genuing nyfikna på er kommun! Sju frukostfrallor av tio möjliga, dukade vi upp på betygsbrickan. (läs mer på separat punkt och se bilder som Älvsby-borna skickat in på sin pärla)

Trevlig helg!

Lena

PS Jag har fått jourtid till tandläkaren. Så med den vissheten och tack vare värktabletter så leker livet igen!