Torsdag den 25 januari

En morgon som gick i fantasten tecken...studion besöktes av tre riktiga fantaster, Jimmy Lindfors, Pär Domeij och Ani ”Hugo” Svanstein. Jimmy löser sin Rubiks kub på i snitt 20 sekunder, Pär har gjort en tre år lång resa med sin familj, i segelbåt och Hugo spelar, när vädret tillåter, sin musik på gator och torg - just nu i Luleå.

Jimmy Lindfors som kör taxi i Luleå löser sin Rubiks kub på i snitt 20 sekunder, har tävlat i Kub SM och har en tatuering på bröstet föreställande , ja just det, en Rubiks kub. Det hela började, för två år sen, när kompisen Micke löste kuben på under en minut och att klå Micke är fortfarande det som driver Jimmy att fortsätta skruva.

Segling i nära symbios med friluftsliv är Pär Domeijs passion. För några år sen drog han och familjen ut på en treårig seglast från Luleå till karneval och dykning i Karibien via Panama och Hawaii till glaciärer och björnar i Alaska och Canada.

Ani ”Hugo” Svanstein spelade live i studion. Hon är från Blekinge från början, bor i Frankrike och är på besök i länet just nu. När vädret tillåter sprider hon vackra toner på Luleås gator.

Utlandssamtalet gick till Calgary i Kanada där Mia Keränen från Övertorneå svarade. Den största skillanden mellan Övertorneå och Calgary tyckte hon var trafiken. 

En fullspäckad morgon som dessutom inramats av fina röster om Kirunas förträfflighet, imorgon är det dags för den slutgiltiga betygsättningen.

Ja just det, Jimmy Lindfors gav mig en utmaning, att han kunde lära mig lösa Rubiks kub på under en minut på bara en månad. Funderar starkt på att anta den utmaningen...

Ha det gott!

/Åsa