Fredag den 26 januari

Wow! Jag är lite lätt tagen....Hur fungerar en hjärna som utan förvarning ur minnet kan plocka fram en komplett låt, med musik och text?

Stefan Gunnarsson, musiker och bodensare - känd från TV - demonstrerade med all önskvärd tydlighet hur det ska låta...

Fredagmorgon och den rätta känslan infann sig så småningom, trots tragiska nyheter i bakhuvudet, med den lilla pojken i Jönköping som blev knivhuggen igår eftermiddag.

Vår gästtyckare Hans Chrunak menade att psykvården måste synas i sömmarna, eftersom det känns som om det sker allt för ofta - att psykiskt sjuka begår tragiska vansinnesdåd, som nu i Jönköping.

Hörde en mamma igår på TV, som sa att hon aldrig mer skulle låta sina barn gå ut ensamma efter detta, av rädsla för liknande händelser.

Dessvärre är väl risken för till exempel en trafikolycka än större; att vi kör på en älg eller råkar ut för en medtrafikant som är drogpåverkad...

Egentligen är det konstigt att vi överhuvudtaget vågar stiga upp för livet är ju så fyllt av risker.

Man skulle kunna se livet som en dans på kanten av en ravin. Konsten är att ändå våga dansa, för om man bara sitter och klamrar sig fast vid kanten så är det ändå inte så stor vits med det hela...

Efter denna Lena-filosofiska utvikning så måste jag än en gång hylla vår morgongäst: Stefan Gunnarsson (tillika hemliga tävlingsperson; Jan Peter Bergqvist i Piteå visste precis vem den ”hårfagra bodensaren” var och blev morgonens vinnare!).

Han bjöd på ett pärlband av önskelåtar live och dessutom på spirituella inblickar i livet som musiker.

Trummor började han spela som 2-åring och enligt egen utsago visste såväl han själv som omvärlden ganska snart vad han var ämnad för.

Även om den stora publiken nu kanske främst identifierar honom som pianist, så är det nog trummor som han alltid kommer att se som sitt första instrument.

Ha nu en riktigt skön helg. Min egen ”weekend” kommer att präglas av konståkning; dels genom EM på TV men även som ivrigt påhejande föräldrar då döttrarna tävlar i Coop Arena. Jag är ju inte bara programledare...jag är ju mamma också - för att travestera världens mest kända tandkrämsreklam (för det val väl tandkräm hon gjorde reklam för, mamman som var tandläkare också...?)

Lena