Tisdag den 31 januari

En morgon då det råkade falla sig så att mina gäster bildade ett pärlband av färgstarka kvinnor. Ingenjör, dansare och designer är annars den etikett man kan sätta på dem.

Kids och karriär - det är den klatchiga rubriken på ett seminarium som ingenjörsförbundet arrangerar i Luleå i eftermiddag.

Det handlar om konsten att ha ett liv där det finns utrymme för såväl barn som yrkesliv - och den numer lagstadgade rätten att kunna vara föräldraledig utan att man halkar efter på karriärstegen och i lönelistan.

Helen Sjöman, jämställdhetsansvarig på ingenjörsförbundet, gav konkreta tips till gravida ingejören Nina Cloth samt Karin Sjöberg, som i övermorgon går tillbaks till sitt arbete efter sju månaders föräldraledighet. Ja och så till alla andra som kan identifiera sig med deras situation förstås!

Elin Åström berättade med inlevelse och passion om den internationella dansgruppen Paloma, som ikväll uppträder på Kulturens hus.

18 olika nationaliteter på scnenen...med ett gemensamt språk: dansen. Dans handlar om rytm, liksom hjärtat som slår i vår kropp - oavsett var vi bor i världen.

Den sista damen i leken var Sara Lindmark-Jonsson, som med övergripande trend-komptens hade bläddrat i postorderkataloger och konstaterat att designer-kläder även tagit klivet in i budgetgarderoben.

Dessutom berättade hon om Design Labland; ett nätverk som ska fånga upp unga design-talanger här i norr. Förutom talang och hårt arbete krävs det nämligen ett stort nätverk och administrativ kompetens - för att man till exempel ska kunna bli en av de designers som får ett eget klädmärke och presenteras med bild i Ellos postoderkatalog...

Nu ska jag hem till ”kidsen” men hoppas att jag kan återgå till karriären imorgon.

Lena