Hur hög är charmfaktorn i Arjeplog?

Vi har fått en ny ledare i vår kommunfestival! Charmfaktorn summerades fredagmorgon och landade på svindlande höga 8 poäng! Befolkningen är liten i Arjeplog - men naggande god! Juryn föll pladask för den silverskimrande skönheten...men framför allt för charmen hos befolkningen: humor, ärlighet och gästfrihet har betonats av många...

Ambassadören, Sven-Göran Fransson, berättade att det var friheten att få grilla korv i naturen som gjorde att han illa kvickt flyttade hem igen efter en tid i södra Sverige.

Naturens skönhet men framför allt det gemytliga mänskliga klimatet är det som ambassadören Fransson vill lyfta fram med Arjeplog.

Biltestverksamheten under vintern är en förutsättning för kommunens överlevnad, menar han vidare och säger att alla välkomnar vintersäsongen då det plötsligt är kö på Konsum. Då vet man att biltestarna är tillbaks.

Sommartid är det framför allt fisketurister som hittar till Arjeplog. Enligt Fransson känner man igen turisterna på de stora ryggsäckarna och kängorna. De infödda nöjer sig med en liten ryggsäck och gummistövlar!

Vyer som sträcker sig över fem kommuner, det kan man se från berget Galtispouda - en unik utsikt som fler borde ta tillfälle att njuta av menar Arjeplogs morgonambassadör Sven-Göran Fransson.