Stadiga fredagsgästen Chrunak nobbade dans även denna vecka. Men hoppet lever. Till slut måste ursäkterna vara slut!

Fredagen den 2 februari

Blida, blåst och blötsnö på många håll i Norrbotten denna fredagmorgon - men vi behöver i alla fall inte känna oss lika nervösa som VM-arrangörerna i Åre...

Inne i morgonstudion föll Åsa-Lena-juryn pladask, då charmfaktorn i Arjeplog skulle summeras. Rekordhöga 8 poäng! Vi övergygades av argument från arjeplogare som berättat om denna natursköna, internationella kommun där inte bara vattnet flödar utan även ärligheten och humorn.

Om Kiruna är en diamant och Älvsbyn en pärla så måste Arjeplog vara en skimrande silverlänk...

I Arjeplog finns också en av länets största schlagerentusiaster som även råkar vara kommunalråd: Bengt-Urban Fransson. Han siade inför melodifestivalen och utan att ens ha hört låtarna pekar han ut Anna Book och Tommy Nilsson som lördagkvällens stora vinnare. På måndagmorgon får han stå till svars!

Den enda jag personligen känner som fått en festinbjudan till slottet är Pelle Svanslös. Den inbjudan visade sig dessutom vara falsk...det var Måns som lurades. Det finns däremot ingen anledning att ifrågasätta äkthetsgraden hos den inbjudan till kungen och drottningen som Sven-Erik Bucht med fru fått. Den 21 februari är det middagsbjudning och då finns kommunalrådet på plats, med nyinköpta lackskor till fracken.

Tänk om...tänk om undertecknad skulle få en sån inbjudan! Skulle det då stå: Till Lena Callne i sällskap av herr Lena Callne...på samma sätt som det stod ”fru Sven-Erik Bucht” på den sigill-prydda inbjudan som damp ner i Haparanda. Varför tvivlar jag....¨

Vår gästtyckare Hans Chrunak slapp prata hockey. Istället vände vi blickarna mot Åre och nya stjärnskottet Jens Byggmark.

Chrunak var utan pardon: En riktig elitidrottare klarar medialt tryck - den inre pressen är betydligt större än den yttre. Den enorma uppmärksamheten som Byggmark får i media just nu ska alltså inte vara något problem.

Och dessutom måste  Byggmark ta ett VM-guld också,innan vi definierar honom som stjärna - åtminstone om det är Hans Chrunak som definierar stjärnstatus.

Behöver jag tillägga att det inte blev någon dans idag heller...Tala om att Chrunak bygger på trycket på sig själv genom att trissa mina förväntningar. Senare idag drar han förresten till USA för att se NHL-matcher. Jag drar hem till Unbyn och det är inte illa det heller! Trevlig helg...Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".