Kirsi Poikela i form av ett träd, dagen till ära med passande färger på kläderna

Måndag den 5 februari

Vi kickade igång veckan med schlagerexpertis, lektion i att vara ett träd och ett manslik i Reykjavik.

Länets mest entusiastiska schlagerfantast och tillika expert, Bengt-Urban Fransson i Arjeplog, kunde gotta sig i att han tippat rätt i fredags (att Anna Book och Tommy Nilsson skulle gå vidare) men efter att ha hört låtarna tyckte han att Elin Lanto borde tagit Nilssons plats. Överlag tyckte han att det var en halvljum start på festivalen, med många bra låtar men få riktiga schlagers. Bengt-Urban kommer att finnas med oss som melodifestivalexpert på måndagar så länge festen pågår.

I vanlig ordning på måndagar kom Lisa Wede, som bl.a jobbat med Boktornet i P1, in i studion med en bok i högsta hugg. En isländsk sådan - Vigdis Grimsdottirs När en stjärna faller. En bok som börjar med att ett naket manslik flyter iland utanför Reykjavik, fastsurrat på en flotte. Det är en upprepning av en händelse tio år tidigare med skillnaden att offret då var en hund. Spännande och fantasifull bok som fick betyget 6 ostfrallor av Lisa. 

Veckans första vinnare heter Sirkka Liisa Höjlind och bor i Narken. Hon klurade ut att svaret var dans. 

Vår hälsoguru Kirsi Poikela snackade yoga och visade en balansövning med namnet trädet. Yoga som handlar om att hitta balans mellan kropp och själ som lämnar enligt Kirsi en känsla av att vara utsträckt och utvilad. Hög kändisfaktor är det också - Madonna, Sting och Malin Berghagen är bara några av de som utövar detta. Och i New York finns det enligt uppgift till och med nakenyoga, dock endast för herrar. Inget för oss alltså. Än.

Ha det gott!

/Åsa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".