Hjärtan extra trendiga imorgon förstås!

Tisdag den 13 februari

Första dagen på länge jag vågade gå till bilen utan täckbyxor. ”Bara” 10 minus på min termometer.

I morgonstudion steg temperaturen då jag bläddrade i boken ”Tidningsankor” och blev lika beroende som av en påse blandgodis, av alla roliga tidningsrubriker, mer eller mindre medvetet märkligt skrivna.

Redaktören för dessa samlade tidningsankor heter Christopher Lind och kunde tyvärr inte hjälpa mig med storyn bakom rubriker som onekligen väcker nyfikenhet:

”Penisaffären sväller” Ljusnan - för att nämna ett exempel. Eller vår egen länstidning Norrbottens Kuriren som vid tillfälle konstaterat: ”Potensmedel stals från kåta”.

Typiskt att snusket är det jag kommer ihåg rakt av...De andra ankorna  blev kvar i studion, där Anki i skrivande stund sänder förmiddagprogrammet. Jag hörde hennes glada skratt klinga i korridoren då jag gick mot mitt skrivbord och Anki blev kvar i studion och bläddrade i boken.

Just nu förbereder sig Anja för det som kanske resulterar i en fjärde VM-medalj i Åre. En annan framåt tjej på plats i Åre är Sandra Daniloff, 18-åring från Porjus som anmält sig som volontär till Åre och skriver för en nättidning där.

I fredags pratade jag med Sandra, då hon precis anlänt till VM-orten. Hon lät lite vilsen då och det bekräftade hon den här morgonen. ”Först undrade jag vad jag gjorde här...” Men ganska snart blev hon fångad av atmosfären och tävlingarna och idag var det en glad tjej jag pratade med, uppfylld av sin unika erfarenhet.

Sandra går till vardags på mediaprogrammet. Man får säga att hon just nu upplever en annorlunda skolvecka...

Ja och så blev jag lite kär den här morgonen. Så där förälskad som man kan bli i en helt onödig pryl. Det märkligaste smyckesskrin jag sett, i form av en liten hjärt-kvinna som står på smala ben men med en rejäl röd hjärtformad kropp.

Det är i hjärtat man bevarar sina dyrbara smycken...Och så är det ju; imorgon talar vi mer om de ovärderliga känslorna som även de sägs bo i hjärtat. För imorgon är det Alla Hjärtans Dag och det går inte morgonen obemärkt förbi...

Hörs då...Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".