1 av 2
Garanterad blomning i verktygslådan - mer tveksamt med morgonredaktionens odling...
2 av 2
De unga männen bakom boken Elias och Siffertjuven.

Tisdag den 10 april

Lite dagvill efter påskledigheten konstaterade jag att det faktiskt är tisdag, vilket bland annat innebär en trendrapport. Idag kunde vi notera att det blommar även i verktygslådan. Fyra killar från Björknäsgymnasiet i Boden virvlade in och berättade om sin mattebok Elias och siffertjuven. Men allra mest huvdbry väckte nog en utmaning som gav mig lätt frossa....

Leif Wiklund från Älvsbyn, som jag intervjuat i snöskotersammanhang, hörde av sig i ett oväntat ärende. Som avdankad fridykningsinstruktör har han  i ett svagt ögonblick lovat att simma kanalsimmet i Piteå den 30 april.

950 meter bland isflaken...Eftersom han ifjol, när jag och Jon sprang Kretsloppet, var nära att haka på utmaningen att springa sig i form så serverade han oss en utmaning i retur: Göra honom sällskap i plurret den 30 april.

Jag gav mig själv två timmars betänketid och efterlyste råd från lyssnarna. Vilket jag fick och det blev både bu och bä...

När Jon dök upp vid niosnåret så såg jag direkt i hans ansikte att han inte var tänd på konceptete iskallt vatten. Jag ska erkänna att det gav mig än mer blodad tand.

Jag kan bokstavligt talat vara ute på hal is. Men det lutar åt att jag försöker. Det värsta som kan hända är väl att jag backar ut i sista stund och då är det ett syfte i det - att visa att man faktiskt kan lyssna på sin inre röst även när den säger ”nu är det läge att fega ur”.

Och den inre rösten säger just nu att jag ska pröva. Så Piteå - den 30 april dyker jag upp...eller kanske snarare i...kanalen! 

Elias och Siffertjuven...så heter den, en mattebok utformad av fyra driftiga killar på Björknäsgymnasiet i Boden.

Andreas Flygare, Klas Sundqvist, Isak Svensson och Jim Andersson går tredje året på naturvetenskapliga programmet. Parallellt med det har de arbetat som entreprenörer och utvecklat en mattebok. Och gjort det så framgångsrikt att de i maj månad ska tävla i riksfinalen för Unga Företagare. Vi håller tummarna! 

Ulla Holmbäck berättade om trender i verktygslådan. Det blommar inte bara i rabatten utan även på den lilla spaden för att inte tala om hammaren. Små saker man blir glad av. Ungefär som en bit av en Morgon i P4!

Hörs imorgon...Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista