1 av 4
Pippi-verkstad med skurborste på fötterna. Foten tillhör Anna Jirstrand, programchef vid Kulturens Hus.
2 av 4
Jon tillsammans med Anna Jirstrand, programchef på Kulturens hus och Katarina Engström, konstpedagog.
3 av 4
"Sparka av dig dina skor"...i morgonstudion behöver man inte vara uppsträckt!
4 av 4
Stilstudie av glad Pippi-fot som tillhör konstpedagogen Katarina Engström.

Fredag den 13 april

Den enda oturs-faktor jag spårat denna härliga fredagmorgon var att insändar-telefonen gav upp. Inte så smidigt när man har en tävling i luften...Annars har vi gjort vårt bästa för att locka fram den frihetslängtande, modiga Pippi Långstrump som bor i oss alla - mer eller mindre lättåtkomlig.

På Kulturens Hus i Luleå har biljetterna länge varit slutsålda till eftermiddagens Pippi-föreställningar. Till ateljén är däremot alla välkomnna, då alla barn bjuds in till Pippi-verkstad.

Med hjälp av konstpedagog Katarina Engström och Anna Jirstrand, programchef vid Kulturens Hus, förflyttade vi hela verkstaden till morgonstudion.

Det visade sig att vi var för tunga för att helt förverkliga drömmen om att glida fram på golvet på ett par skurborstar, men nog blev det ett udda konstverk alltid, som växte fram i vår verkstad.

”Det är inte resultatet som är det viktiga...utan upplevelsen vid tillverkningen” betonade vår konstpedagog och det var bara att släppa såväl tårna som kreativiteten helt fria.

Jokkmokk ska vi inte glömma - ännu ett toppbetyg: 8! Både jag och Jon kan mycket väl tänka oss Jokkmokk som en av sommarens destinationer - och med tanke på alla övertygande argument som jokkmokkarna serverat oss så borde det vara fler lyssnare som känner samma sak!

På måndag är det en ny kommun som hamnar i morgonljuset i P4. Men först satsar vi alla på en skön helg!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista