Blue Bird...eller i alla fall delar av orkestern...har landat i morgonstudion.

Måndag den 16 april

Vilken helg...man ska vara bra genomfrusen efter vintern om inte vårkänslorna började spira i värmen! Vårfåglarna har dragit in ovan mitt huvud och imorse landade en intressant variant i morgonstudion: Blue Bird!

33 ungdomar - 13 - 17 år gamla - från kommunala musik- och kulturskolorna i Gällivare, Luleå och Piteå bildar ett härligt jazzband som idag inleder en 10 dagar lång skolturné i Norrbotten.

Anton Backe, från Gällivare på saxofon; Henrik Grahn, från Luleå på trumpet; samt Petter Olofsson, Piteå på kontrabas, gästade morgonstudion och berättade om hur de fångats av jazzen. Och vi lyssnare - jag sällar mig till skaran - fångades av killarnas spelglädje!

Vi fick nämligen  ett smakprov live från de unga musikerna, som senare under morgonen hade premiär inför en skolpublik i Bensbyn, Luleå.

Luleå blev också veckans kommun. Nu ska vi möta charmfaktorn Norrbottens residensstad. Jag har en tes om att glöden och lokalpatriotismen är svagare ju större och mer ”självklar” kommunen är.

Så kom igen Lule-bor, motbevisa mig! Övertyga mig och resten av länet om Lulåes charm, genom att gräva fram alla kända och okända guldkorn.

0920/22 16 18 är numret till insändartelefonen eller e-posta: morgon.norrbotten@sr.se.

Imorgonbitti presenteras Luleås morgonambassadör och så ska jag förresten ringa till tävlingsledaren och anmäla mig formellt till kanalsimmet i Piteå den 20 april. Vi hörs...

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista