Henrik Alkberg, som faktiskt kastar sig över sitt oranga kuvert!

Tisdag den 17 april

Det oranga kuvertet, känns det bekant? Kastar du dig över din pensionsinformation eller gör du som jag....det hamnar i högen med ”sånt jag borde läsa”?

Henrik Alkberg, som definierar sig själv som livsnjutare, arbetar med pensionsfrågor på Folksam. Och han njuter faktiskt en aning då han ivrigt öppnar sitt oranga kuvert, eftersom han betecknar sig själv som ”yrkesskadat intresserad av siffrorna”.

Henrik gjorde sitt bästa för att sprida lite av sin ”kuvert-glädje” till oss andra och faktiskt, jag tror han lyckades. Så pass att jag ska rota i högen och se om det där oranga kuvertet faktiskt ligger kvar - eller om det ohjälpligt redan hamnat i pappersinsamlingen.

Ett besök på Marieberg, klostret som förvandlats till hästgård, hann vi också med och så en kort-kurs i ”metallic-trenden” då det handlar om make-up.

Luleås morgonambassadör blev Ulf Lindgren som satt vid ett pimpelhål och blickade in över stan. Ett bra perspektiv tydligen, för Ulf fångade ”den lilla storstadskänslan” i Luleå såväl dom det unika med skärgården.

Till sist...det viktigaste för mig personligen: Nu har jag tagit det definitiva steget...

Jag har ringt tävlingsledningen för det 26:e kanalsimmet i Piteå och har formellt anmält mig. Jag var visst redan uppskriven...

Vi har tydligen lyssnare! Det gläder mig...och dessa lyssnare - kanske du är en av dem ? - är min motor då jag imorgonbitti än en gång vaknar till telefonväckning 03.30.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista