Onsdag den 18 april

Publiken fick taket att lyfta men dessvärre inträffade även det motsatta. Delar av taket rasade...Det handlar förstås om Kulturens Hus och konserten med Marcus Fagervall igårkväll. Programchefen Anna Jirstrand var märkbart tagen då jag fick tag på henne den här morgonen.

Det Anna Jirstrand kunde ge klart besked om redan den här morgonen var att torsdagens och fredagens planerade evenemang i stora salen, Kulturens Hus, blir av. Det finns redan alternativa lokaler.

Tidigt imorse hade jag ett angenämt uppdrag. Jag ringde och gratulerade brottaren till EM-guldet hon vann igårkväll - och dessutom är det ju hennes 24-års dag idag. Hennes kamrater i landslaget var så fokuserade att de inte sjungit för henne så jag offrade mig och sjöng Ja må hon leva!

Ikväll firar hon med middag för hela landslaget - förhoppningsvis finns det fler medaljer att fira. Idag brottas Idas lagkamrater, varav tre från Gällivare. Vi håller tummarna.

Ida berättade också hur hon är norrbottning i själ och hjärta, trots att hon bor och tränar i Skåne. ”Jag släpper inte taget om Boden” försäkrade hon och då det är en brottare som inte inte släpper taget, då känns det heltryggt!

Horntulls mynt- och frimärkshandel är på besök i länet för att köpa in mynt och frimärken. Börje Sjögren gästade morgonstudion, var helt ointresserad av Jons femkrona fråm 1981 men berättade däremot om andra rariteter.

Ja och så bytte vi lite grejer: äntligen blev vi av med det randiga Nobel-förklädet. Myntsamlaren tog med sig det i sin tygkasse och i utbyte fick vi en karta med gamla mynt från 1800-talet. Enligt Börje bara värt cirka 25 kronor men man känner historiens vingslag när man tummar på de gamla mynten. Någon intresserad av ett byte? Hör av dig: morgon.norrbotten@sr.se

Imorgon får jag sovmorgon, då det är Jon som väcker dig. Lena

------------------------

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista