1 av 2
Ingen som lyssnade på radio tror att det är på grund av hastigheten bilden blev suddig
2 av 2
Redo för kanalsimmet? Knappast, trots coachning av f d förbundskapten för simlandslaget.

Tisdag den 24 april

Barbara Streisand fyller 65 år idag. Och byggstrejken blev avblåst klockan 05.00 på morgonen. Måste vara svårt att så tidigt på morgonen hinna infomera det dryga hundratal byggnadsarbetare i Norrbotten som var indragna i strejken...Viktiga frågor men det som upptog mitt medvetande hela morgonen var en date i bassängen med före detta förbundskapten för simlandslaget...

På Nygatan i Luleå har ett gäng byggnadsarbetare varit inblandade i byggnadsstrejken, som pågått en vecka men avblåstes tidigt den här morgonen.

Strax efter sju var vår reporter på plats, men då satt ännu den röda lappen om strejk på dörren till byggbaracken. Vi fick vara med om det ögonblick då lappen revs ner och så småningom hittade vi också byggnadsarbetare som var tillbaks på jobbet efter strejken.

Det satte tonen för morgonens aktuella prägel, men jag måste erkänna att det som dominerat mitt medvetande under hela morgonen var simövningen i Pontusbadet.

Klockan 09.00 hade jag stämt träff med Hans Chrunak, f d förbundskapten för simlandslaget. Det var nog första gången han fick agera coach för en så fullständigt obegåvad simmare.

Cyklop och snorkel var en ny men angenäm bekantskap. Häftigt att kunna andas under vatten och dessutom se det spännande undervattenslivet i en 25-metersbassäng:)

Simfötterna däremot...dom och jag var inte kompis. Det gick inte fort och ska jag tro min coach så såg det dessutom väldigt roligt ut.

Man kan inte vara bäst på allt. En del av oss är inte ens bäst på något överhuvudtaget. Men vi som vågar försöka har oftast ganska roligt..det hade jag faktiskt imorse - det måste jag erkänna!

Hur kul det blir i Pite-kanalen den 30 april, det återstår att se...

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista