Måndag 14 maj

Hej & hå...vår VD för Sveriges Radio Peter Örn passade på att avgå precis före morgonsändningen nådde sitt slut. Sista tidens turbulens har väl fått örnnästet att svaja...Men med VD eller ej så rullade förstås morgonprogrammet på som vanligt och idag var det fyra begåvade sångare som fick min morgon att lyfta!

Romeo och Julia-kören från Stockholm har turnerat i Norrbotten under en vecka och förhoppningsvis har mottagandet varit varmare än vädret.

Det förtjänar dessa begåvade sångare som fick morgonstudion att vibrera. De exemplifierade tydligt hur hela känslospektrat tog sig uttryck i renässansens musik. Kärleken den kärleken...

Sångarna såg väldigt 2007 ut men på scenen har de på sig kläder från renässans-eran. En del av kläderna användes redan 1991 i Dramatens uppsättning av Romeo och Julia och luktar därefter. ”En föreställning för alla sinnen”...som det står i programförklaringen.

En morgon i P4 ska i bästa fall innehålla flera aspekter av livet...spegla så väl det lilla som det stora livet. Det senare fick vi genom en direktrapport från Filippinerna, där Lars U Granberg från Piteå befinner sig som valobsesvatör - för att efter bästa förmåga motverka det blodiga våld som trappats upp redan under valkampanjen.

De politiska krafterna skyr inga medel - det handlar om såväl våld som köpkraft.

Lars U Granberg och hans observatör-kollegor vill inte minst få upp ögonen för oss i resten av världen. Lars gjorde en gedigen insats för att upplysa oss här i norr. Lyssna gärna om du missade...

Imorgon offentliggör vi finalisterna när de handlar om att kora Norrbottens charmigaste kommun. ser fram emot att dela ut final-uppdraget och sätta juryn i arbete!

Tills dess...må väl. Lena