Tisdag den 15 maj

”Regnet gör att det är en fantastisk växtvår”...Det var vår trädgårdsmästare Ludvig som konstaterade detta och det får bli mitt nya mantra när det grå-våta känns trist. Ludvig gav mig också hopp när det handlar om min något förkrympta afrikanska lilja. Finns det liv finns det hopp!

Av någon anledning har undertecknad och Jon svårt att komma ifrån tävlingsmomentet så fort vi vistas i samma rum. Som det här med vår plantering - pelargonerna och de blå afrikanska liljorna. Klart det skulle tävlas.  Storleksskillnaden mellan våra liljor går dessvärre att relatera till den verkliga storleksskillnaden mellan mig och Jon. Inte ens min lilja fick vara längre...Men vem vet; den kanske spurtar!

Ulla Holmbäck gav oss pryl-inspiration när det handlar om att återanvända. I hennes butik hittar man krukor och korgar tillverkade av gamla bildäck. Och i privat ägo så användere hon med förtjusning en liten handväska av kapsyler, inhandlad på semesterresa i Afrika. Det är bara fantasin som sätter gränser..

Och vilken glädje det var att få gratulera de tre finalisterna i jakten på Norrbottens charmigaste kommun; grattis Arvidsjaur, Övertorneå och Överkalix!

Nästa vecka hör vi ambassadörernas slutpläderingar och efter  det är det juryn som bestämmer - juryn som består av de 11 övriga kommunerna representerade av sina ambassadörer.

Minst lika spännande som eurovisionschlagern och förhoppningsvis utan anklagelser om politik och kompisröstning!

Imorgonbitti är det Håkan Sjunnesson som väcker er eftersom jag & Jon är på utbildning hos Räddningstjänsten. Men på torsdag hörs vi igen - i hela Sverige faktiskt! Helgmorgon från Luleå - en himmelsk sådan hoppas vi på dagen till ära...

Lena

Lena