Måndagen den 21 maj

Förlåt min väderfixering, men det var så skönt att få vakna till tidig majsol! Tänk att en nyansförskjutning från grått till blått kan göra sådan skillnad för själen...

Entusiasmen från eleverna, som studerar radioproduktion på högskolan i Piteå, hjälpte förstås också till att göra den här måndagen till en god start på veckan.

Huset vid havet, heter radioteatern som ikväll framförs live på Krokodil. Tåmas, Elin och Frida fick en generalrepetition inför hela P4:a morgonpublik - med benägen assistans av Jon Kärnskog som bidrog med levande ljudeffekter.’

Kulturskörden var större än så. Eva Elke tipsar om böcker på måndagmorgnar och idag kastade hon sig in i deckargenren. Fick i alla fall mig att öppna ögonen Denise Mina som bland annat skrivit Blodsarv som utspelar sig i Glasgows misär.

Eva är djupt imponerad av författarens stilistiska förmåga, med svart humor som en udda ingrediens. Det är inte ofta man kommer på sig själv med att skratta då man läser en deckare.

Jag lockades genast och boken ligger i min väska. Ser fram emot en stund i soffan, nu när arbetsdagen närmar sig sitt slut.

Vi hörs igen imorgon!

Lena