1 av 2
Första morgonen när vardagen rullar igång på allvar fick vi tips av optimistkonsulten Ingalill Enbom.
2 av 2
Nyhetschef Ulf Larsson levererade uppdrag och lyste upp studion med glimten i ögat och morgonrufs.

Måndagen den 20 augusti

Ja då var vi igång igen! Vardagen börjar etablera sig efter sommarlov och semestern och ett tecken så gott som något är att vi är tillbaks i din morgonradio.

Morgonstudion lystes upp under några minuter den här måndagmorgonen, då solen trängde igenom molnen och det blev intensivt solljus samtidigt som det regnade.

Optimistkonsulten Inga-Lill Enbom fångade upp begreppet ”sol-regn” och menade att det är precis så livet är. Sol och regn samtidigt...

Det är bara att välja om man vill fokusera på gnälliga chefen eller mysiga arbetsgemenskapen - om det råkar vara just den situaitonen du kommer tillbaks till nu efter semestern. I bildlig menig så väljer vi dagligen om vi vill bli dyvåta av regnet eller smekta av solstrålarna.

Morgonens charmigaste nyvaken-kalufs stod nyhetschefen Ulf Larssson för. Nymornad och spretig kom han in i studion för att presentera veckans utmaning för oss.

Från och med nu handlar det varje vecka om ren och ädel tävlan. Uppdragen varierar men det landar alltid i ett resultat - vem av oss är bäst helt enkelt!

Den här veckan är resultatet konkret och mätbart: Vem om av oss samlar in flest avlagda batterier under veckan...

Har ni några tips - eller kanske snarare några avlagda batterier - hör av er till oss. Gärna till mig personligen då...för det råkar vara Lena vid tangentbordet just nu och det är ju faktiskt en tävling det handlar om:)

Lena & Jon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".