1 av 3
Lars-Miguel Uutsi gästade oss iförd sina exklusiva sneakers.
2 av 3
Sameinspirerad sneaker anno 2007
3 av 3
Det är inte alla skor som är lika trevliga att se in i...

Tisdag den 21 augusti

BH:n fyller hundra år i år. Något jag råkade uppmärksamma just den här morgonen. Och missade att Jon hade namnsdag. Det fick jag höra. Lyft upp den som äras bör och i Jons ögon så handlar det om honom och inte min BH.

Efter denna lilla meningsskiljaktighet flöt morgonen på. Så när som lite avundsjuka från min sida då... Jon hade nämligen fått ett tjockt kuvert med avlagda batterier från vänliga lyssnaren Berit som gillar hans radioröst.

Hm...börjar mer likna en charmtävling än en utmaning i miljötänkandets tecken. Men ok - det är tävling och den som sig i leken giver...

I övrigt så tipsade Eva Elke om böcker som är värda att läsas om, till exempel Isabel Allendes bok Till Paula, som hon skrev till sin dödssjuka dotter. Så Evas uppmaning till oss var att faktiskt våga rata alla bokklubbserbjudanden och frestande nya boksläpp och istället vända kosan till biblioteket. Passar åtminstone min ekonomi perfekt...

Idag drar björnajakten igång i länet men Leif Taavola som är jaktledare i Juoksengi ligger lågt tills på lördag. Men då är både han och bössan laddad.

På en skala 1 - 10 ligger han på en tia när det handlar om att vara sugen på att fälla en björn personligen. Han lovade oss en björntand direkt till morgonstudion ifall det blir så - så nu håller vi alla tummar för Leif då han ger sig ut i björnskogen.

Jon var inte framgångsrik i sitt köpslående, då han ville komma åt en exklusiv sameinspirerad sneaker.

Skon finns bara i 600 par och i Sverige är de slutsålda. Den internationella lanseringen drar igång på lördag, så än finns en chans att köpa skorna via internet från en butik i Tokyo.

Lars-Miguel Uutsi, som är ordförande i den samiska ungdomsorganisationen, gästade morgonstudion och han var i och för sig villig att sälja sina...för 5000 kronor. Jon avstod.

I morgon är vi tillbaks i studion...förhoppningsvis lika laddade som ett alldeles fräscht batteri. För då blir det en morgon med smak av lyx...det handlar om mat och exklusiva kryssare.


 

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".