1 av 2
Morgonlag hockey: Johan Harju, stjärna av idag; LG Pettersson, en i allra högsta grad levande legend; Callne och Kärneskog, rookies...
2 av 2
Body Beat Box från Göteborg gav tisdagmorgonen rytm och ton!

Tisdagen den 18 oktober


Inte vilken tisdagmorgon som helst utan uppladdning inför riksdagens högtidliga öppnande. För ett år sen pratade jag med Stefan Tornberg, första dagen på nya jobbet i riksdagen. Idag har han ett års rutin i bänken och vi ägnade en stund av morgonen åt att reflektera. En späckad dag för honom avslutas med opera ikväll med riksdagens ledamöter. Vår morgon i P4 färgades av en helt annan typ av kultur; Body Beat Box och hockey...

Veckans uppdrag delades ut igår. Klubbdirektör Chrunak tyckte att jag och kompanJon Kärneskog ska pröva på livet som hockeyspelare - få en glimt bakom kulisserna och därmed en inblick i hockeyspelarens vardag, nu när elitserien drar igång om en vecka.

Jag började med att studera klubbens hemsida och ser fram emot att pröva på massören, bastun och möjligtvis också utformningen av en ”line-up-låt”. Hårdrock verkar vara populärt. Jag lutar personligen mer åt ett förslag jag fick från lyssnaren Simon via SMS:

”Jag tycker Pugh Rogefeldts Dinga linga Lena skulle vara en superb line up-låt för dig, Lena. Inte för att du är ding men för att du heter Lena. /Simon”

Tack för det Simon - generöst av dig att utesluta ”ding” som en del av min ”programförklaring” - jag kan dessvärre själv känna att även den delen av refrängen har viss relevans!

Hockeylegenden LG Pettersson, stjärna i Luleå Hockey och landslaget inte minst under slutet av 1980-talet , besökte morgonstudion tillsammans med en nutida stjärna, unga Johan Harju.

Deras bilder av respektive hockeyvardag är skarpa kontraster - men massör hade dom minsann även på 1980-talet! Johan Harju berättade att de äldre spelarna nyttjar massören flitigt även idag. Som årgång -66 borde väl jag kvala in som ”äldre spelare” - med behov av massör, så jag ser fram emot ett besök i Coop Arena.

Box play är ett begrepp i hockey. Body Beat Box däremot handlar om musik och rytm. Ett glatt gäng från Göteborg, som turnerar för skolungdomar i Norrbotten under två veckor, studsade in och gav oss en kortlektion i Body Beat Box. Lyssna gärna igen och bli glad!

Vi hörs imorgonbitti...då vi bland annat ser fram emot besök av poeten och numer också radioprofilen Marcus Birro.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista