Birro...poeten som upptäckt att man faktiskt vågar vara "vanlig" utan att glöden försvinner.

Onsdag den 19 september

Blå himmel i stora delar av Norrbotten och en radiomorgon det i alla fall glimtvis lyste om. Marcus Birro, en av Sveriges mest etablerade poeter och tillika programledare i Karlavagnen i Sveriges Radio P4, gästade morgonstudion på sin väg till Jokkmokk och kvällens föreställning LIVE.

Vissa möten får åtminstone jag energi av - jag tankar kraft och inspiration att se livet från lite nya perspektiv.

Mötet med Marcus Birro var ett sådant. Om någon lyssnare också kände så är det stort. Inte utan att jag är avundsjuk på alla jokkmokkare som har chansen ikväll att se och höra Marcus på scenen. Vi andra får väl lyssna på Karlavagnen på fredagkväll - eller läsa hans böcker.

Tre dagar i veckan efterlyser vi lekkamrater - norrbottningar som vill vara med och tävla; och dela med sig av sina morgonperspektiv från olika håll i länet.

Vår stormästarinna Britt-Marie från Överkalix blev petad från kunskaps-tronen i vår tävling och på fredag är det David från Bredsel vi ringer upp - så även då får han ta en paus cirka 8.45 från platt-läggningen ute på Notviken, Luleå.

Just det...idag firar ”smily”-tecknet 25 år! Det var den 19 september 1982 som en professor i USA för första gången dristade sig till att göra tecknet :-) för att illustrera en glad mun och därmed ge en signal att vi ska uppfatta det han skriver med humor.

Fascinerande hur detta sen spred sig till en folkrörelse...

Jon utlyste en tävling tidigt denna onsdagmorgon - det gick ut på att skicka ett SMS med olika smily-symboler. Elin i skogen blev klar vinnare! Vi fick nämligen detta meddelande:

”Hej det här är jag på älgjakt §:)-/-{ och så här ser jag ut när jag har fått älg :-D och så här när man suttit en hel dag i tornet och inte sett någonting <:¤( hälsningar från elin i skogen”

Snyggt jobbar Elin och god älglycka i skogen. För det är ju underbart när man känner sig så här :-D!!!!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista