1 av 2
Birger & Wanda Granlund, Älvsbyn skickade oss en hösthälsning som är något att bita i: En Karl-Johansvamp på 3.1 kilo...
2 av 2
Ännu en hösthälsning från Älvsbyn satte färg på vår måndagmorgon!

Måndag den 23 september

Under helgen har skogen i det södra kustområdet exploderat i en färgsymfoni, men hjortrongult som bas. Med den bilden på näthinnan är det lätt att överse med något måndagsgrå himmel. Malin Candell önskade länet god morgon idag, medan undertecknad njöt av sovmorgon och gled in i studion först vid halvnio.

Lagom i tid för morgonens lekstund. Vår stormästarinna Katrin Wikman från Överkalix, utmanades av ingen mindre än Bengt-Urban Fransson, kommunalråd i Arjeplog.

Det var inget fel på Bengt-Urbans kunskapsbas - däremot så var det svårt att matcha snabbheten hos småbarnsmamman Katrin i Överkalix - som kan fortsätta njuta av sin mästartitel, åtminstone till onsdagmorgon då det blir ny kunskapslek i P4.

Östen Petterson gav extra färg åt vår måndag - Östen som menar att han lever i de bästa av världar då han bor vinterhalvåret i sydfrankrike, och tillbringar sommaren i sin barndomsbygd Älvsbyn.

Älvsbyn är också i fokus i den historiska roman som Östen skrivit. ”Aino och Erik - kärlek i skuggan av den svenska atombomben”.

Kärlek kände jag till som begrepp (och känsla!) redan sen tidigare. Den svenska atombomben var ny kunskap för mig. Vill du också veta mer, läs Östens roman!

Till sist så delades veckans uppdrag ut. Denna vecka ska vi bekanta oss med en värld fjärran från elithockeyspelarens: nämligen forskarens.

Malin Brändström från Teknikens Hus utlovar en vecka som ska fungera som ett forskar-läger för mig och Jon. Om inte annat så finns nyfikenheten där som drivkraft - det kan jag lova redan före ”lägret” dragit igång!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista