1 av 4
Kajsa Ernst och Agneta Fagerström-Olsson
2 av 4
Hans Majestät Konungen mötte en lite virrig Jon Kärneskog
3 av 4
Nästan som doktorshatt...examen som amatörforskare!
4 av 4
Linnéa Bäcklund från Boden med gitarrist Jimmy Tikkanen.

Fredag den 28 September

Sista dagen arbetsvecka blev en riktig toppen morgon. Vädergudarna på F21 sa att vädret skulle bli en skön och mysig upplevelse och det var precis så det blev, under hela morgonen.

Bland annat kom regissören Agneta Fagerström-Olsson och skådespelaren Kajsa Ernst till studion. Nästa vecka är det premiär för ”Järnets änglar” som är en ny varm dramakomedi som handlar om tre kvinnor som alla jobbar på järnverket i Luleå, om deras liv, drömmar och besvikelser - om kärlek, jobb och fritid.

Veckans utmaning till mig och Lena var att under en vecka lära oss tänka som forskare. Förutom roliga och intressanta gäster under veckan så avslutades det hela med en mini-doktorering.

Examinator Susanne Johansson från Teknikens Hus gav oss godkänt, trots att vår tidsplan och struktru sprack. Det som tar 5 år för forskare tänkte vi oss skulle funka på 5 minuter. Det tog faktiskt 10 minuter...

Vi har båda nu titeln Dr. Fritid på våra visitkort och belönades med amatör-varianten av doktorshattar från universitetet.

Med anledning av den stora militärövningen som startade i onsdags och pågår över stora delar av länet kom Hans Majestät Konungen till länet.

Jag fick chansen och träffa Kungen och innan jag skakade hand med honom funderade jag mycke på vad hur jag skulle tilltala honom.

För jag fick ju absolut inte säga DU eller NI till honom....

Och allt började bra...

Linnéa Bäcklund från Boden gästade morgonstudion tillsammans med gitarristen Jimmie Tikkanen. 17-åriga Linnéa är aktuell med en EP. Magisk morgonmusik live i studion. Radioveckan kunde inte ha slutat bättre.

Jon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista