1 av 4
Nöjd pirat-kopia...kompanJon snart ett huvud kortare...
2 av 4
Sarek och hjortron, sommaren-07. Foto: Åsa Bäckström
3 av 4
Glenn Siekas i sin "festkostym"...
4 av 4
Johnny Depp har fått utmärkelsen "sexiest man alive". Piratkopior funger bra de också...

Måndag den 1 oktober

Årets längsta månad har precis inletts. 31 dagar med en bonustimme eftersom vi ställer tillbaks klockorna till normaltid under oktober. Men det är ju inte längden som räknas som bekant - så låt oss förvalta tiden! Vi försökte  i alla fall  göra precis detta under tre och en halv timme morgonradio...helt klart är att en en pirat med sitt svärd lyckades tränga igenom min morgondimma!

Glenn Siekas från Boden hittade vi i annonsbladet...där säljer han enligt egen utsago ”sin kropp” - i utklädd form, till fester och events, som Jack Sparrow look-a-like.

Jack Sparrow är piraten känd från filmen Pirates of the Carribean - alias Johnny Depp, skådespelare utnämnd till ”sexiest man alive”. Inte illa att ha honom i morgonstudion - för det vet ju alla som som shoppat i Thailand att justa piratkopior kan vara lika bra som originalet:)

I övrigt blev jag också synnerligen upplyft av samtalet med Ann-Kristin Hahne, dalkulla som bor i Kiruna sen 25 år tillbaks...men som varje år återvänder till Römppäviiko i Pajala.

I år blev hon för första gången segrare i den traditionella bastutävlingen, i damklassen. På walk over kan man väl säga...Ann-Kristine var den enda deltagaren! Lyrisk var hon i alla fall över Römppäviiko, med motiveringen ”lössläppthet inom givna ramar”. Låter klart intressant!

Äntligen har jag förresten fått förklaringen till alla fantastiska naturbiler som trillar ner i morgonredaktionens e-post-korg; förmodligen ska de egentligen till förmiddagsprogrammet som utlyst en tävling över årets naturbild.

Nåväl... nu jag har ”eftersänt” bilderna till kollegan Reine och dessutom blivit personligen lyckliggjord av bilder som är så vackra att man knappt tror att det finns på riktigt. Som bilden från Åsa Bäcklund med hjortronet i förgrunden till Sareks toppar..Hjortronet lyste upp denna grå-dimmiga start på oktober månad. Hoppas det funkar även på dig!

Ja och så kan jag bara konstatera att följetongen Cathrine Wikman från Överkalix fortsätter. Vår kunskapskomeptenta stormästare verkar vara oslagbar. Kom igen...var med och ge henne en match på onsdag!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista