...så enkelt det vore om det bara vore att lämna in bilen på verkstad. Men det rimmar illa med veckans uppdrag.

Tisdag den 2 oktober

Min man gjorde entré i morgonprogrammet genom att ringa in för att prata med...Jon! Det handlar om veckans uppdrag som går ut på något som maken har misslyckats med i 14 år; inspirera mig att ta tag i det varje bilchaufför borde klara själv; byta däck vid punktering.

Faktiskt - jag har prövat. Men det slutade med att jag gick gråtande ifrån projektet efter att ha konstaterat att jag är ”praktisk dyslektiker” - verktygen ligger fel i min hand; allting blir bakvänt och känns omöjligt.

Läsa och skriva har alltid gått lätt för mig. Praktiska sysslor är något annat. Men även om man har tummen mitt i handen som det så vackert heter, så ska det ju egentligen inte vara omöjligt, att till exempel byta däck. Misstänker att det handlar minst lika mycket om mentala spärrar som den där tummen...

Med tanke på att så många människor får kämpa sig genom skolan med läs och skriv-svårigheter, så är det ju inte mer än rätt att jag någon gång tar tag i ett praktiskt projekt som känns svårt, jobbigt och tråkigt - och jag ska erkänna att det faktiskt skulle kännas tryggare, om jag visste att jag hade kompentensen att fixa punktering själv. Inte minst då jag rullar på vägen klockan fyra på morgonen och det inte vimlar av medtrafikanter (viss risk för att radiosändningen blir försenad dock om detta skulle hända på riktigt).

Återstår att se hur veckan utvecklas. Imorgon är det i alla fall onsdag och vi ska bland annat få en dramatisk lektion i historia. Häng med då!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".