1 av 6
Morgonens skådespel...
2 av 6
Klockan är 9.30...och han tar sitt piano och går...
3 av 6
Morgonfeeling med Emma Johansson.
4 av 6
Far & dotter, aktuella på gala till förmån för världens barn.
5 av 6
Hon fick hjälp av André Olsson
6 av 6
Lena i full fart med att byta däck på sin gamla Opel

Fredag den 5 oktober

I rent lugnande syfte lade jag visst fokus på att följa himlens skådespel utanför fönstret. Den guldgula strimman vid sexsnåret som växte till ett ljusblått hål, kantat av rosa...för att sen plötsligt vara grå morgondimma nästa gång jag tittade ut. Lyssnaren Ove Andersson var också vaken och njöt av sin morgonhimmel med kameran i högsta hugg...

Det lugn morgonhimlen skänkte mig kanske hjälpte...Strax före åtta gick min puls upp och jag kände hur svetten bröt ut. Men märkligt nog...då jag kom ut till bilen för att i direktsändning skifta hjul, efter en hypotetisk punktering - då kom lugnet.

Med pytteliten assistans av André Olsson, som är däckmontör till yrket och denna morgon kontrollant, fick jag faktiskt både loss - och sen också fast hjulet igen. Så uppdraget är godkänt!

Jag hoppas min man - som i 14 år misslyckats i att inspirera sin dys-praktiska fru till att ta tag i problemet - lyssnade på P4! Det var ju trots allt han som delade ut veckans uppdrag, så jag är både honom och Jon -  som varit veckans inspiratör - tack skyldig.

Det var en tröskel att kliva över, en jobbig sådan - bara att överhuvudtaget ta i domkraften. Men utsikten här uppifrån är skön; nyvunnen självständighet!

Catherine från Överkalix fortsätter att regera på vår kunskapstron, trots hårt motstånd från Malås kommunambassadör Peder. ”jag blir så trött...” var hans spontana kommentar efter förlusten. Catherine däremot var pigg och får även fortsättningsvis boka in medverkan i P4 som sin vardagsrutin!

Veckan avslutades skön med live-musik av Lennart och Emma Johansson. Far och dotter ska ikväll delta i en höst-gala till förmån för världens barn. Hos hos sjöng & spelade dom till förmån för alla Radio Norrbottens trogna morgonlyssnare.

Det var ni värda!

Vi hörs på måndag...men före dess, gör det bästa av helgen.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".