1 av 5
Catherine Wikman, vår f d stormästarinna med sin yngsta guldklimp.
2 av 5
Edtith och Edvin...har hållit sig diskret i bakgrunden då mamma Catherine på regelbunden basis tävlat i P4!
3 av 5
Stor och liten bror i Överkalix, från Wikmans familjealbum.
4 av 5
Programredaktionen med fokus på Världens Barn
5 av 5
Det blir roligare med blommiga gummistövlar...

Måndag den 8 oktober

Bäcksvart morgon och regnet hällde ner. Blommiga gummistövlar gjorde livet lite lättare. Och så radioveckan som slog ut i full blom direkt! Även om det känns lite sorgligt att ta farväl av vår fantastiska stormästarinna Catherine Wikman från Överkalix.

Catherine har varit  som en  stadiga medarbetare under flera veckor. Idag förlorade hon sin titel till Kurt från Luleå. Det är inte bara Catherine vi fått lära känna utan även delar av hennes familj. Lilla babyn och så 2-åringen, som Catherine mutade med gelehallon, någon av alla sina tävlingsmornar. Fast oftast var det storebror Pontus som fick vara barnvakt under radiostunderna.

Ett stort tack till hela familjen Wikman och Catherine som lyst upp våra radiomornar. Och ett varmt välkommen till Kurt Hannu från Luleå som axlade stormästar-manteln!

Aron och Anders, det är lika med A-team från Arvidsjaur - två pigga killar som ikväll tävlar i direktsändning i Lilla Sportspegelns kunskapstävling. Jon värmde upp dem med tre sportfrågor som de klarade med glans! Lovar gott för kvällen.

Ja och så veckans uppdrag som är stort och värdigt - kanalchefen bad oss vara lokomotiv då hela Sveriges Radio Norrbotten denna vecka lägger kraft på att samla in pengar till Världens barn och radiohjälpens insamling.

Vill du hjälpa oss i uppdraget att skapa bättre förutsättningar för världens barn?

Det finns ett enkelt sätt: Ring: 099 - 321 81!

Det kostar 9.90 per samtal..8.50 kr går direkt till insamlingen Världens barn. Och dessutom så registreras det att det är en norrbottning som skänkt pengar och vi kan förhoppningsvis stå rakryggade då Norrbottens insamlade belopp redovisas i den direktsända TV-galan.

Hela programredaktionen samlades i morgonstudion efter nio och det var lite ”We are the world”-känsla över det hela! Bara att samla alla programledare på en bild har tidigare varit ett omöjligt uppdrag - så lite har vi lyckats med redan nu, även om det mest ligger på det personal-sociala planet!

Vi hörs imorgon - då kommer bland annat Renata Chlumska, en höjdartjej kan man ju lugnt säga!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".