Fredag den 12 oktober

Den fantstiska morgonvyn som lyssnaren Stig skickade in i dag är en skön kontrast till dagens P4-morgon, då radiovågorna hade hög intensitet! Utmattande i rollen som programledaren - men roligt!

Pust...vilken morgon. Tempo hela vägen. Vi auktionerade ut en helikopterfärd, räknade pengar, pratade med kiruna-knallar i Italien, fick spontant besök av Luleå Basket och gratulerade världens tröttaste, men lyckligaste svenska mästare i amatör-matlagning! Bland annat...

Vi kan summera vår morgoninsats då det handlar om insamlingen till Världens Barn. Gourmémiddag och helikopterfärd gav tillsammans 9 400 kronor.

Lägg till det 500 kronor direkt från helikopterskvadronens godiskassa.

Det blir 9.900 kronor och åtminstone en hundralapp måste den väl inbringa - boken jag donerade till auktionen med Renata Chklumskas autograf. Renata som för övrigt är nominerad som Årets äventyrare.

Renata får vänta en stund på besked om det blir hon som får titeln Årets äventyrare. Några som däremot redan kammat hem en prestigefylld titel -  Årets Hemmakockar i Sverige - är Lars Nordström och Liselott Andersson.

Igår kväll - med en enad jury bakom beslutet - stod det klart att Lars och Liselott från Luleå blev svenska mästare då det handlar om amatör-matlagning.

I stressen under tävlingen glömde Lars lägga upp kantarellerna på den färdiga tallriken som juryn skulle bedöma. Men det gick ju uppenbart bra även utan svamp!

Alldeles strax sätter sig Lars & Liselott på flyget mot Italien, vilket var första pris i tävlingen.

Förhoppningsvis har de hunnit vakna till lite vid det laget. Sällan har jag väl pratat med någon så trött, men samtidigt väldigt, väldigt lycklig person - som imorse när jag ringde och väckte Lars klockan 7.15.

Skön helg önskar jag alla - och så hörs vi på måndag! Till sist så tycker jag du ska lyssna på Viveka Andersson från helikopterskvadronen - så får alla arbetsplatser ett bra tips på hur man drygar ut godiskassan!

Lena