Måndag den 15 oktober

I helgen gav jag mitt lilla slott en genomgång och höststädade. Men som vanligt när jag ska göra nått så går det alltid till överdrift. Så från en normal höststädning satt jag helt plötsligt och sorterade gamla saker. Jag blir alltid förvånad över hur mycket skräp jag kan samla på mig. Här på redaktionen har vi länge haft en blomma som skräpat på fönsterbrädan...

Under morgonen gjorde jag och Lena en sista-hjälpen-aktion för hennes orkideé - som bara stått och självdött i ett hörn på redaktionen.

Till vår hjälp hade vi doktor Orkidé alias Arne Kastberg, som just nu besöker länet tillsammans med 4000 orkidéer - som man kan se på en utställning i Luleå.

Arnes ömma händer bäddade in orkidén i fuktig vitmossa - som är balsam och plåster för såväl uttorkade som övervattnade orkidé-rötter. 99 procent av alla vanskötta orkidéer har för övrigt fått för MYCKET vatten. Bara en procent är uttorkade - så Lena har i alla fall lyckats med en unik form av blomster-misshandel.

Om nån månad så vet vi om blomman överlever eller ej.

Sen kom poeten och tidiningsredaktör Peo Rask till studion och vi pratade poesi - vilket också blev veckans uppdrag. Genom två enkla övningar ska jag och Lena bli poeter den här veckan...

Vem vet - kanske vi rent av platsar på den stora poesifestivalen i Luleå om knappt två veckor: ”Lite måne, lite orient, mycket dikter”.

Jon