Tisdag den 16 oktober

Det här var en morgon då vi norrbottningar faktiskt gemensamt fick anstränga oss för att det skulle bli en god morgon - i alla fall då det handlade om trafikläget. Halka och dimma präglade trafikmorgonen - trafikredaktionen och därmed programledaren var på tårna.

Mycket av morgonen präglades av mitt helikopteräventyr (se särskild rubrik!). Jag fick mig för övrigt en tankeställare igår när jag pratade med Albert Dahlin, Ronneby som är ytbärgartjänstledare för försvaret.

Under Estonia-katastrofen i september 1994 så hade försvaret åtta helikoptrar med ytbärgare i luften.

”Ringer det inatt med ett meddelande om en katstrof som Estonia, då får jag säga...ledsen, vi har inte resurserna...”, konstaterade Albert Dahlin per telefon.

Neddragningarna och omorganisationen inom försvaret får konskekvenser som man inte tänker på i första taget...

Ester Pollak, mediaforskare från Stockholm, blev överväldigad då hon fick tårta redan halvnio på morgonen. När hon hunnit smälta det söta i frukosttid så ägnade vi oss åt det hon kan mycket om - medias bevakning av våldsbrott.

Som en kort summering kan man säga att medias bevakning av våld faktiskt inte speglar det som egentligen sker. Låter kanske märkligt men lyssna på Ester:

Till sist efterlyser jag lite hjälp då det handlar om veckans uppdrag. Det handlar om poesi och vi vill gärna att du som lyssnar bidrar. Vi lovar att inte plagiera - men vi vill gärna inspireras. Skriv en dikt som innehåller följande ord: måne, skymning, takterass och trottoarkant. Skicka till: morgon.norrbotten@sr.se

Hörs imorgon! Lena