Onsdagen den 17 oktober

Morgongymnastik piggar upp. Så sånt har vi ägnat oss åt den här morgonen.  Ett av länets mest morgonpigga kommunalråd måste vara Bengt-Urban Fransson. Innan han åkte hem till Arjeplog så hann han med en visit till morgonstudion 6.40.

Och det var viktiga frågor som avhandlades - igår blev det officiellt vilka låtar som ska tävla i melodifestivalen 2008.

Bengt- Urban var väl måttligt imponerad av startfältet - men han ser genuint fram emot deltävlingen i Kiruna; Sista chansen, då alla ”blåbär” har rensats ur startfältet. Norrbottens mesta schlager-diggare hoppas på ett back-stage-pass; vi hoppas att festivalarrangörerna i Kiruna lyssnar till morgonprogrammet och liksom vi fallit för Bengt-Urbans schlager-kompetens!

Vår personliga radio-tränare Petter Pettersson gästade studion och reflekterade kring rörlighet. Det råder delade meningar om det är nödvändigt med stretching efter till exempel en jogging-tur - vissa menar att om musklerna förkortas under löpningen så ”går det tillbaks” av sig själv. Men Petter, han rekommenderar dock alla vardagsmotionärer att tänka på rörlighetsträning/stretching - livet blir lättare när man bekymmersfritt böjer sig ner för att knyta skosnörena!

Studera bilden av Petter - och utför efter bästa förmåga - så får du en härligt utsträckt ljumske som bonuspresent från morgonredaktionen!

Som annars mest hjärn-gympar den här veckan. Vi ägnar oss poesi - och förstås vår kunskapstävling.

Tack och adjö blev det till stormästaren Kurt Hannu från Luleå, efter ett gäng sköna starter i morgonens tävling. För första gången har vi nu en stormästare från Tornedalen - Eva Töyrä från Armasjärvi. Grattis Eva!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista