Tisdag den 23 oktober

Morgonen svart utanför fönstret...men jag kände mig inte lika ensam idag som man lätt kan göra i studion en tidig morgon. Idag fick mjukisdjuren följa med...eftersom vi fick besök av Jens och Anna-Karin som turnerar runt länet med en pjäs för de yngsta: Gosedjuren rymmer.

Jag funderar starkt på en vuxenvariant av Gosedjuren rymmer. En krogshow där gästerna tar med sig sina mjukisdjur till kön. Skulle vara lika förlösande som alkohol. Och nyttigare.


 

Häromnatten vann han sensationellt en stor internationell pokerturnering i Portugal. Den här morgonen finns han som vanligt på jobbet som glöggkokare. Det handlar om Per Wänström, 19 år och från Gällivare.

Han berättar att en god pokerspelare ska ha tur och förmåga till psykologiska insikter. Hur han förvärvat den insikten redan som tonåring hade han ingen aning om. Ännu en naturbegåvning från norr!

Verkar ha fötterna på jorden trots 200.000 kronor i vinst...ska bland annat bjuda med mamma och systrarna på en utlandsresa; precis som han lovade då han blev antagen till den stora internationella turneringen. Ett pokerface med glimten i ögat - sånt hör man även över telefonen!

En hel del glimt var det också när Grottmannen besökte oss i morgonstudion. Alias Lars T Johansson som just nu spelar i föreställningen Grottmannen,en monolog - förmodligen en världens mest spelade - som handlar om spelet mellan man och kvinna. Många igenkänningens skratt för publiken garanterade Lars - som däremot inte hade en universallösning för hur ”spelet” skulle kunna förlöpa smidigare.