1 av 2
Glöggfest i studion med Anna Ibrisagic, Frida Aili, Niklas Jälén och morgonredaktionen.
2 av 2
Espressomuggar funkar även till glögg...vi lovar!

Fredag den 14 december

Igår kväll hade SR Norrbotten personalfest och cheferna var hyggliga nog att bjussa mig och Jon på sovmorgon. Håkan Sjunnesson hälsade dig således god morgon och jag hade privilegiet att glida in 8.30 - lagom till morgonens tävling, för att inte tala om crescendot: veckans uppdragsredovisning i form av en glöggfest.

Under veckan har vi tagit till oss tips från festfixare...varm stämning i studin med ljus och effektfull dukning men framför allt en skön mix av gäster, gärna i olika åldrar med olika livserfarenhet.

På gästlistan stod Anna Ibrisagic, eu-parlamentariker på snabbvisit i hemlänet, Frida Aili, basketproffs och slutligen pensionerade nyhetsankaret Niklas Jälén.

Som värdinna brukar jag alltid känna ett ansvar för att alla trivs och hittar något att prata om. De här gästerna var inte svårflirtade - det bubblade i trion både före och efter mikrofonen var påslagen.

Kan för övrigt rekommendera en glögg som jag var vågad nog att testa på gästerna: tranbärsglögg kryddad med ingefära och chili. Sting i den! ”...behövs inte ens alkohol” för att citera finsmakaren Jälén.

Hoppas vår radiofest inspirerade till trevliga samkväm under helgen. Lid inte mot jul - njut!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".