Tvåa av två startande i Mediesprinten...men glad ändå att jag lät mig lockas in på utmaningen av Robert Jönsson från Sunderbyns SK.

Måndagen den 28 januari

Ja så var ännu en märklig radioutmaning avklarad: aldrig trodde jag att det kunde vara så jobbigt att åka skidor 500 meter långsamt. För inte var det min hastighet som imponerade då det handlade om Medieutmaningen under Lule-sprinten. Själv är jag dock hyfsat imponerad av att jag överhuvudtaget överlevde såväl uppförs- som nedförsbacken!

Det var Robert Jönsson, Sunderbyns SK, som kastade ut utmaningen då han var i studion för att berätta om den stora ungdomstävlingen Lulesprinten: Och trots att jag i princip lovat att inte tacka ja till utmaningar i direktsändning så föll jag dit.

Och i lördags var det dags för Medieutmaningen, då det en gång för alla skulle bli klart vilket som är det snabbaste mediet. Tidningarna lämnade walk-over och då det väl gällde var det bara radio och TV som fanns representerade ute på Kronan.

Sveriges Radio i egenskap av undertecknad, medan SVT och Nordnytt representerades av fotografen, tillika skidtränaren, Jimmy Bäckström. Just det där med skidtränar-aspekten kändes lite tungt, men vad då...jag gjorde mitt bästa för att plocka stilpoäng.

Medan Jimmy kraftfullt stakade iväg på öppningssträckan så diagonalade jag så snyggt jag bara kunde. Att staka (sig) är något vi försöker undvika i radiosammanhang...

Ja det är bara att erkänna - jag var hopplöst efter. Men när jag lyssnade på radioinspelningen (referatet kunde höras efter klockan 9 denna morgon) så kände jag mig som Charlotte Kalla. Vilket skönt publikstöd! Tänk att få uppleva detta i mogen ålder. Tyvärr uppfattade jag inte det under själva loppet - jag var nog för trött för att överhuvudtaget höra något. Och nöjd över att ha överlevt...särskilt nedförsbacken var jag nervös för. Beslöt mig för att inte öva i förväg...för då hade jag nog inte vågat ställa upp i tävlingen.

Ok...Nordnytt vann. Men det var ju trots allt bara ett skidlopp. Upp till Sveriges Radio att dagligen bevisa att vi är snabbast i skarpt läge!

Personligen är jag glad att jag har kommit så långt i livet att jag vågar göra sånt jag verkligen inte är bra på. Livet blir så mycket rikare då. Särskilt som mina utpräglade talanger är relativt få:)

Inte minst med tanke på träningsvärken i ljumskarna är det skönt att Pelle Lindblom numer väcker dig på måndagmornar. Han hann med såväl en profan morgonandakt tillsammans med prästen Erik-Hugo Johansson, som ett vägledande samtal tillsammans med data-doktorn innan jag gjorde entré.

Själv kan jag se ett samband mellan de två programpunkterna. Jag brukar helt enkelt be en stilla bön då datorerna krånglar hemma eller på jobbet. Dessvärre funkar det sällan.

Må tekniken vara med mig imorgonbitti. För i så fall hörs vi - redan 05.59!

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".