1 av 2
Finfrämmande...men mössan tar inte Kärneskog av sig ens för landshövdingen!
2 av 2
Storregioner kanske inte är något att skratta åt...men det är ju fredag!

Fredag den 1 februari

KompanJon Kärneskog är egentligen den som för dagboksanteckningar på fredagar - men han linkade iväg till en sjukgymnast med akut ont i ryggen. Energin lyckades han dock hålla uppe hela fredagmorgonen i etern och tillsammans med honom fick vi lära oss en hel del om såväl mjölk som valla.

Forskarna tror att kyligt klimat för korna kan ge nyttigare mjölk iform av högre koncentration av protein och fleromättade fetter. En hypotes som så klart Norrmejerier hoppas stämmer - så vem vet snart kanske mejeriet snart kan marknadsföra super-mjölk från norr; kossorna käkar ekologiskt kor och vintertid står de i oisolerade ladugårdar och producerar högkoncenterad nyttighet i flytande form.

Och korna fryser inte, försäkrade dessutom Anna-Karin från Norrmejerier.

Heltidsanställde skidskytte-vallaren Janne Wåhlberg från Boden är idag på väg till Östersund och VM. Med i bagaget har han 150 par förpreparerade tävlingsskidor. Lika många finns idag i Mora, även de på väg mot Östersund.

Det innebär 30 par tävlingsskidor per landslagsåkare. Snacka om att skidåkning blivit materialsport...

Ja och så var ju landshövdingen på morgonbesök. Och försäkrade oss om att han kommer att kalla sig norrbottning, oavsett hur förslaget om storregion i norr landar. Det är väl mer tveksamt om han fortfarande kan kalla sig landshövding...

Rolf Nord fortsätter att regera i vår kunskapstävling och spänningen vibrerar då det handlar om vår dialekttävling. Gå in på sverigesradio.se/p4morgon och rösta på din favoritkandidat i Norrbotten - just nu en intesiv kamp mellan Majvor och Matti!

Skön helg önskar Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".