Allt handlar om Carola i Kiruna just nu.

Fredag den 7 mars

Det stod -8 grader på termometern när jag vaknade men det kändes som -20 när jag kom ut. Men med toppeluva på och halsduk runt halsen gled jag genom ett öde Luleå för att kliva in i studio 5 här i radiohuset.

Under morgonen fick vi träffa Ingemar Karlsson från Harads som medverkar i en utställning där den mobila redaktionen har dokumenterat ute i landet. I Kiruna kyrka blev det igår ”lapp på luckan” när artister hade extra föreställning. 1200 personer fick plats i kyrkan och i kollekten låg den hela 17.400 kronor.

Imorgon är det inte bara Melodifestival utan även också den ”Internationella kvinnodagen” som Gunilla Bresky pratade om. Ikväll har hennes dokumentär premiär i P1 19.03.

”Så länge hjärtat slår” är en fängslande historia om andra världskriget.

Idag kan du höra allt om Melodifestivalen här i P4 men nu tar jag helg och tar en skön paus från jobbet. Men visst finns det saker inplanerade som hockey, musik och en god middag.

Vi hörs

/jon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".