Delar av ensemblen...hör mer om Den sönderslagna Krukan genom att lyssna igen på webben (7.30-8.00).

Tisdag den 8 april

”Den sönderslagna krukan” skulle kunna vara spillror från i fjol eller möjligtvis ”ett sommarminne med guldkant”, som en av de medverkande uttryckte saken. Men nu handlar det om att damma av skärvorna från förra årets sommarteater; för föreställningen kan ha chans att representera Sverige på den stora internationella amatörteaterkongressen i Monaco.

Delar av ensemblen gästade morgonstudion och förde med sig massor av goda vibbar.

Så jag var ordentligt uppvärmd när min gästtyckare Ronny Olovsson, gjorde entré - som vanligt ett effektivt bollplank.

Vi talade bland annat om Romernas nationaldag som ett ypperligt tillfälle att rannsaka våra egna fördomar. Som barn tyckte jag ärligt att de romska kvinnornas klänningar var det vackraste jag någonsin sett. För mig var de prinsessor..

Alla som har romani som hemspråk kan glädja sig åt att Sveriges Radio nu satsar på barnprogram på Sveriges minoritetsspråk. Det magiska skrinet är det övergripande namnet. Ikväll är det premiär för barnprogrammet på tornedalsfinska, som handlar om varsel och andra ”övernaturligheter”.

Kanske att jag fått ett torndalskt arv...ibland är mina drömmar väldigt nära det som sen visar sig bli verklighet. Kan ju också bero på att min strävan är att förverkliga drömmar...

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".