1 av 3
Vänd aldrig ryggen åt en Plannja-spelare. Solna må frukta...
2 av 3
Makes people sing...sångpedagogen och hennes minttabletter.
3 av 3
Skatteexperten var glad åt sångpedagogens tabletter...

Onsdag den 9 april

Igår blev det klart att Plannja Basket möter Solna Vikings i seminfinal-spelet. En slutspelsskäggig John Rosendahl, Plannja, besökte morgonstudion och avslöjade att en countrylåt numer fungerar som uppladdning för åtminstone delar av laget.

Rosendahl var morgonens sista gäst och fick privilegiet att välja låt. Det blev Highway Man med bland annat Willie Nelsson, kanske som en hyllning till Johns första baskettränare, radio- och countryprofilen JP Kostet.

Glömde fråga John om hur ett basketproffs deklarerar. Ändå borde vi varit inne på spåret efter att ha pratat med Tommy Lindgren från skatteverket; en av de norrbottningar som granskar våra deklarationer.

Tommy svarade på lyssnarfrågor och uppmuntrade oss att deklarera via sms eller internet. Enkelt och säkert för alla parter, menade han....dessutom chans att få tillbaks eventuella skattepengar redan till midsommar. Däremot såg han utsikterna för Jon att få sin Ipod avdragsgill som begränsade...

Tommy pendlar till Luleå från Älvsbyn och åker kollektivt. Det gick alldeles utmärkt även denna morgon...besvärligare var det däremot för sångpedagogen Caroline Törnberg som valde bilen som kommunikationsmedel. Riktigt halt och besvärligt på kustvägarna denna morgon, vilket även trafikrapporterna vittnade om.

Men när Caroline väl var på plats slirade hon inte ett endaste dugg. Distinkt och klart redogjorde hon för sin prisbelönta affärsidé om sång som friskvård på arbetsplatser.

Hon har haft en testpanel av tandläkare i Piteå, som vittnat om hur de fått en rejäl kick av den återkommande sången på jobbet. Tandläkarnas sångval under friskvårdsprojektet: Like a bridge over troubled water.

Kan låtvalet ha något att göra med de kostsamma bryggor som räddar söndertrasade tänder? Och kan tandvård möjligtvis vara avdragsgillt om man är sångare och visar sina gaddar offentligt hela tiden. Borde ha frågat skatteexperten Tommy...

Caroline lämnade en present till mig...tablettaskar anmärkningsvis lika ett annat känt märke, som säger sig få folk att tala. Carolines mint-slogan är dock modifierad: Makes people sing...

Mittabletterna fungerade även som tal-uppmuntrare. Tommy Lindgren avlöste Caroline som gäst och tog glatt tog emot några tabletter.

”Alla människor har en sång inom sig. Sjung den...” manar Carolines företag Vocal Devotion.

Jag ska skarpt fundera på vilken sång inom mig det är som pockar på att komma ut.

Lena

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista