1 av 3
Svalan är en av våra flyttfåglar som gärna flyger omkrinig på den blå himlen under våren.
2 av 3
Dam skor som kommer funka under våren och sommaren. Enligt Hanna Sellberg iallafall.
3 av 3
Inte lika lätt att hitta rätt skor åt oss killar. Men gympadojjan är fortfarande populär.

Torsdag den 10 april

Imorse gled jag ner genom stan på mina skor, riktigt halt alltså. Väl i studion fick vi lära oss mycket om flyttfåglarnas resa mellan kontinenterna. En del har dykt upp redan och många väntas inom några veckor.

Sen berättade Sven Wolter om bredden på kultur och att vi alla kan bidra på vårt sätt. Då passade jag på att spela min egen tolkning av Peps Perssons ”Oboy”.

Igår var Big Comedy på besök i länet och under morgonen fick du också träffa André Wickström som är en av 9 deltagare. Inför ett fullsatt Kulturenshus berättade bland annat André om dansbandets funktion i vardagen. På söndag kan du se Gunilla Breskys ”Nattens Häxor” på SVT 2 som handlar om modiga ryskkor som bombade Tyskland under andra världskriget. Gunilla besökte studion och berättade också att det inte fanns några skor till tjejerna som körde bombplanen vilket förde in oss på Hanna Sellberg som visade vårens skomode i studion.

Morgonen avslutades med ett besök av ”Torsdagspanelen” som berättade sina tankar runt OS facklan väg genom världen och om hur viktigt det är att skicka SMS under en bilfärd.

Som vanligt kan du höra allt igen på webben

/jon  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista