1 av 2
Delar av kören "Stålklang" satt i studion med mig och Lena
2 av 2
Ardy firar 50 år som konstnär och det gör han gärna tillsammans med Lena

Fredag den 11 april

Idag var det sista dagen på en vecka som rusat förbi. Kanske gått väl fort i huvudet, för det tog  över en halvtimme innan jag fattade att det inte var den 12e utan den 11e april idag. Tack vare snabbtänkta lyssnare lyckades jag reparera skadan i tid.

Färgstarke Ardy Strüwer firar 50-årsjubileum som konstnär och gör det bland annat med sin nordligaste utställning någonsin. 

Luleåborna har chansen att se en separatutställning med hans surrealistiska målningar och grafik under en månad på galleri Skådebanan. Utställningen öppnar imorgon, men Ardy gästade oss redan idag. 

Efter klockan åtta var han här och berättade då bland annat om sitt idrottsintresse. Han spelade många säsonger med TV-laget i fotboll och kallades ”tigern från Jakarta”. En snäll tiger, menar han själv och vi kan bara hålla med. Snäll, begåvad och intressant.

Efter nio kom delar av kören Stålklang till studion och berättade om sitt nya projekt som heter ”Liverpoolexpressen”; en körkväll i  Beatles tecken. Tydligen en populär resa för kvällens föreställning på Norrbottensteatern är slutsåld, men imorgon finns biljetter kvar -  för den som föredrar körsång live istället för att se på TV och Körslaget.

Joe Labero berättade att han hette  Lars Bengt Roland Johansson innan han i mitten av 80-talet bytte namn till just Joe Labero.

Nu tar vi en lång och skön helg och är åter i ditt öra på måndag morgon med start klockan 06.00.

Vi ses på stan

/jon 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".