1 av 5
Anna och Frida med starka intryck från Indien (notera fotografen i spegelbilden, skymtar likt Hitchcock i sina egna filmer).
2 av 5
Ett par av "Kärlekens olika ansikten", Carolina och Johan från studentkåren, LTU.
3 av 5
Actionradio...David från dansgruppen Exile försöker lära Petter Pettersson ett ny segergest.
4 av 5
Bildbevis på att fotbollsspelaren Petter i alla fall försökte...
5 av 5
Klang och jubel! Hjortronet ska inte mosas!

Onsdag den 16 april

Min största geografiska utsvävning under skoltiden var en skolresa till Kemi, Finland under mellanstadiet. Vi tittade på en mumifierad präst i en kyrka där. Något längre kom Anna och Frida, som går gymnasiet i Luleå. Tillsammans med sina klasskamrater åkte de i januari till Indien. Idag har de föreställningar på Lillan, där de i olika uttrtrycksformer - sketcher, dans, modevisningar bl a - redovisar sin exotiska ”skolresa”.

Och så är jag så lättad...å Gällivares vägnar. Som bodensare borde jag ju egentligen inte lägga mig i, men jag kunde inte låta bli att förundras - inte i helt positiv bemärkelse - då jag läste att hjortronet i Gällivares kommunlogga skulle bytas ut mot något mer modernt.

Min lättnad idag onsdag, beror på att jag idag fick besked av utvecklingschefen Ulf Hansson i Gällivare att hjortronet INTE ska mosas. Det ska få leva och frodas, däremot ska kommunen satsa på effektivare marknadsföring då det handlar om att berätta vad Gällivare står för. (lyssna igen på intervjun 7.40 om du liksom jag och utvecklingschefen känner för Gällivares framtid).

Kärlekens olika ansikten fick vi spegla oss i en smula efter klockan 8 när Carolina och Johan, från studentkåren vid Luleå Tekniska universitet gästade oss.

Som årlig vårtradition arrangerar kåren temadagar om just kärlekens olika ansikten; det handlar om allt från könssjukdomar till tips på inspirerande kärleksmåltider. Annars funkar alltid spagetti och ketchup som man spritsar ut i ett hjärta.

Doris från Töre fortsätter att regera som stormästare i vår tävling (8.40), även om det var jämnare än på länge när Monica från Sikfors åkte ut på utslagsfrågan. Morgonens utmaning från mig var när jag än en gång saknade en utslagsfråga och fick komma på en i stundens hetta.

Nu kan jag ALDRIG mer fråga om den kemiska förkortningen på guld (Au), för det här var andra gången jag använde det som nödfråga. frågan fyllde sin funktion i alla fall...Doris var snabb som blixten och vi får glädjen att återknyta konktakten med henne på fredagmorgon.

Vi hamnade i en åldersdiskussion efter klockan 9, apropå det faktum att dansgruppen Exile gästade oss. Exile är en grupp hip hop-dansare och även om det betraktas som ungdomskultur så blev i alla fall jag rejält nyfiken.

Petter Pettersson introducerade oss till premiären av fotbollssäsongen och passade på att lära sig coola breakdance-moves; användbara som målgester för en fotbollspelare som Petter.

Slår mig just  (apropå morgondiskussionen) att jag banne mig har varit minst 10 år äldre än samtliga medverkande i morgonprogrammet denna onsdag. Ja möjligtvis att utvecklingschefen i Gällivare och våra tävlande Doris och Monica hjälpte till att höja medelåldern.

Men vad är åldern mer än en siffra;...imorgon kan ni dra 11 från 41 så får ni siffran som kollegan Jon Kärneskog representerar. Han väcker dig imorgon.

Kram, Lena 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".