1 av 2
Delar av Bodens BK gästade studion. En ska bort på bilden, vem?
2 av 2
En av världens bästa klassiska gitarrister: Göran Söllscher i studion.

Fredag den 18 april

Fredag morgon och sista arbetsdagen innan helgen. Det var min första tanke när jag vaknade och låg kvar i sängen. Med bestämda steg och solen i ögon gick jag sedan till studion där musik, gäster och färska nyheter väntade. Under morgonen fick jag lära mig att en av tornedalens stora författare firar 100 år idag. Hilja Byström...eller Kallioniemi som hon hette innan hon gifte sig firas med en nyutgåva av hennes bok från 1932. Bodens BK har serie premiär i helgen och delar av laget gästade studion efter klockan åtta. 

Efter nio kom en av världens bästa klassiska gitarrister till studion: Göran Söllscher. Han har under veckan turnerat  tillsammans med Norrbottens Kammarorkester.

Ikväll ska han vidare till Boden och till helgen blir det Piteå och Älvsbyn. Men innan han drog till Boden så besökekte han alltså mig och Lena.

Nu tar vi en lång och skön helg och hörs igen på måndag

/jon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".