1 av 2
Klockan är 04.47 och det är 2 plusgrader, härligt.
2 av 2
Erik Kivinemi lämnar Norrbotten som teaterchef för jobb i Wasa. Här i en film affisch för "Minister på villovägar"

Torsdag den 24 april

Imorse när jag gick till jobbet fick jag för första gången i år varma vindar i ansiktet på min resa till jobbet. Passade på att ta en bild med min mobil för att låta er ”följa” med mig till jobbet.

I studion så var mina första gäster männen bakom SMS spelet ”Stadsäventyret” som går ut på att i praktiken göra en rundvandring i Luleå centrum. Imorgon är det filmfestival för unga av unga på kulturens hus. Nya läraverket tillsammans med NTI har tagit intiativet. Lite mer än 40 filmer kommer visas under en dag där vinnaren i dom olika kategorierna får visa sina film i Trollhättan eller Sveriges ”Trolliwood” som de kallas bland film skapare.

Klockan åtta kom Erik Kivinemi till studion för att besöka den som teaterchef en sista gång. På söndag går flyttlasset till Wasa där han blir teaterchef på Riksteatern. Han berättade att han kommer sakna Norrbotten och den genuina kulturådran som flyter genom länet.

Morgonens reporter vara Anna Fjällström som hade åkt till Boden för invägningen inför Boxnings SM som startar idag.

Ikväll åker jag till Stockholm för att insupa lite vår men i studion sitter som vanligt Lena med sina funderingar.

/jon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".